Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 5. svibnja 2015.

Musaka sa pavlakom

Musaka sa pavlakom 


Potrebno je:
1/2 kg mešanog mlevenog mesa
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
biber
začin

ulje
Preliv:
3 jajeta
1 čaša kisele pavlake
200 ml mleka
začin
Priprema

Crni luk sitno iseckati i staviti da se prži, zajedno sa mlevenim mesom. Posoliti, pobiberiti i dinstati dok meso ne bude polu prženo.

Krompir oljuštiti i iseći na tanje krugove.

U podmazanu,djuveč poređati pola isečenog krompira, staviti poluprženo meso, zatim drugu polovinu krompira i preliti sa prelivom : umutiti jaja, dodati kiselu pavlaku, pa viljuškom sjediniti, i na kraju dodati mleko. Posolito po ukusu.

Peći u rerni na 180 stepeni C oko 1 sat.