Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 7. travnja 2015.

Ćufte u sosu

Ćufte

Ćuftice, brzo se spremaju, podsećaju i mirišu  na pljeskavice i svi se otimaju za njih....



Potrebno: 500 gr mlevenog mesa (dva puta mleveno)
glavica crnog luka
4 čena belog luka
 kriška hleba natopljena u mleku
 2 jaja
malo sitnog bibera
k.k. začina
malo peciva
ulje za prženje

Priprema:
U vanglicu stavite meso pa dodajte sitno seckan crni i beli luk, jaja, ocedjen hleb malo peciva biber i začin. Sve dobro rukama izmešajte. Vadite  smesu kašikom oblikujte ćuftice i pržite u dubokom ulju. Pržene ćufte vadite na tanjir obložen salvetom da upije višak masnoće..Kao dodatak spremite paradajz sos


Paradajz sos


Potrebno:
1/2 l kuvanog paradajza
kašika brašna
začin
malo šećera
ulje šoljica
Priprema:

Na ulju propržiti brašno , pa dodati  kuvan paradajz i mešati žicom da se razbiju grudvice. Dodati začin i na vrh kašičice šećera. Kuvati na tihom 3-5 min da se zgusne. Poslužiti toplo...
Prijatno!