Post Top Ad

Post Top Ad

nedjelja, 8. ožujka 2015.

Sarma sa mesom i sojom

Sarma sa mesom i sojom

Za mene je spremanje sarme uvek zadovoljstvo, volim da je spremam bila posna ili mrsna. A znate zašto? Pa svi moji ukućani  obožavaju sarmu, a ostane i za sutra dan tako da sam mirna sa ručkom


Potrebno:
20 listova kiselog kupusa
200 gr. suvih rebara
400 gr. mlevenog mešanog mesa
1 glavica crvenog luka
100 g ljuspica soje

kašika začina
puna kašika masti ili šoljica ulja
 1 k.k.mlevena paprika 
 1 glavica belog luka
1 k.k. ljute tucane paprike
5 listova lorbera
 biber
so

Priprema:
Propržiti na masti  ili ulju sitno seckan crveni luk i kad bude staklast dodati mleveno meso i još malo propržiti. Soju preliti vrelom vodom da malo nabubri a zatim je isprati  u cediljki hladnom vodom iscediti  i dodati mlevenu mesu. Dodati alevu papriku biber so i na kraju  sitno iseckan beli luk.

Listove malo isprati u hladnoj vodi, ukoliko je malo više kiseo i zavijati sarme, i redjati uspravno u šerpu u krug .Sredinu ostaviti praznu u koju će te staviti suva rebra, list lorber i odozgo tucana ljuta paprika. Sarmu naliti vodom i kuvati 3 sata na tihoj vatri (da krčka)
Prijatno!