Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 3. ožujka 2015.

Kako spremiti grašak

Kako spremiti grašak


Sastojci
grasak
 1 kesa zamrznutog graska 
 1 veca glavicacrnog luka 
2-3 cenabelog luka 
2   krompira
 2-3sargarepe  ulje 
  so (vegeta)   mirodjija 
 malo brasna  aleva paprika 
 malo secera  persun


Priprema

Na ulju isprzite sitno seckana oba luka, i dodajte pola male kasicice secera. Sargarepu ogulite, isecite na tanke kolutove, na sitne kockice krompir i dodajte na luk, zatim dodajte grasak , i sve zajedno malo jos proprzite. Zatim dodajte jednu kasiku brasna, aleve paprike po zelji, i nalijte vrelom vodom, koliko zelite da vam bude gust, ja nalijem “da ogrezne” tako da bi na kraju bio gusci. Pospite mirodjijom, suvom ili svezom, i poklopite da se kuva, povremeno promesajte. 
Kada je skoro gotovo, posolite ili dodajte vegetu, i pospite persunom.

Ako zelite da grasak spremite sa mesom, prvo meso isprzite, izvadite iz serpe, onda tu przite luk i ostalo, i na kraju vratite meso da se kuvaju zajedno.
Prijatno!