Post Top Ad

Post Top Ad

ponedjeljak, 9. ožujka 2015.

Cvetna jabuka u lisnatom testu

Cvetna jabuka u lisnatom testu


Potrebno

 250 gr. lisnatog testa
3 jabuke
3 kašike šećera
 1 k.k. cimeta
1/2 limuna
Priprema:
Jabuke oprati preseći na pola izvaditi semenke. Staviti na dasku na isečeni deo (poklopiti) i seći tanke listiće. Staviti u šerpicu 1 l vode i listiće jabuka da se zagreju do vrenja. Poprskati sa sokom limuna da ne pocrne. Zatim ih izvaditi i procediti u cedilu i istresti na krpu da upiju vodu.
Testo razviti što tanje,  u pravougaoni oblik, a zatim ga iseći  na trake 3-4 sm ( zavisi koliko želite veličinu ruža) pa na njega rasporedite cimet koji ste izmešali sa šećerom. Listiće jabuka redjati po dužini,  tako da okrugli deo jabuke ide gore i viri pola van testa. Kad ste poredjali prvi red redjate drugi red, opet da malo viri iz testa. Gledajte da vam ostane bar 3-4 sm  na kraju praznoga testa. Zatim krenite sa kotrljanjem   tj. uvijanjem ružica. Redjajte ih u papirne korpice, ili ako nemate može u pleh za mafini. Pecite na 200 stepeni C oko pola sata  Na polovini pokrite folijom  da odozgo ne izgore. 
Prijatno!