Opis:
Ova pita je prava majstorija! U njoj se krije trik za nestvarnu sočnost i mekoću. Umesto običnog nadeva, sir se lagano proprži, što mu daje bogat, dubok ukus. Uz svež spanać, beli luk i hrskave kore, ovo je idealan doručak ili večera! Pogledajte ovaj jednostavan, ali savrшен рецепт који ће одушевити све Ваше госте, а највише деку! Ne otkrivajte im tajnu prženog sira i belog luka!
Sastav:
500 g tankih kora.
300 g svežeg spanaća.
1/2 većeg praziluka.
200 g sira.
2 čena belog luka.
3 jaja. Dva za nadev, jedno za premaz.
50 ml ulja.
100 ml kisele vode.
1 kašičica praška za pecivo.
Malo soli i bibera.
Priprema:
Spanać blanširajte u ključaloj vodi, добро га procedite i sitno iseckajte. Praziluk i beli luk sitno iseckajte.
U činiji izdrobiti 200 g sira, pa ga kratko propržiti na malo ulja dok ne zamiriše i ne postane kremast. Proprženi sir sjedinite sa spanaćem, prazilukom i seckanim belim lukom. Dodajte два jaja, malo soli i bibera. Sve dobro promešajte da dobijete kremasti nadev.
Priprema premaza: U drugoj činiji umutite jedno jaje, dodajte preostalo ulje, 100 ml kisele vode i jednu kašičicu praška za pecivo. Sve dobro promešajte.
Uzmite jednu koru, premažite je pripremjenim premazom. Preko nje stavite drugu koru, i nju takođe premažite. Na drugu koru stavite deo nadeva, pa uvijte u rolnu. Ponovite postupak dok ne potrošite sav materijal. Rolnice slažite u podmazan pleh. Premažite ih preostalim premazom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C tačno 45 minuta, dok pita ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je gotova, pokrijte je krpom da malo omekša.
https://www.youtube.com/watch?v=LQnbCPaCsYI




No comments:
Post a Comment