Najbolji pileći paprikaš – pravi ručak za dušu
Ako tražite ukus prave, starinske kuhinje, prestanite da tražite! Ovaj pileći paprikaš je jelo koje greje dušu i telo. Tajna je u triku sa posebnom zaprškom koja daje bogatu boju i gustinu, a u kombinaciji sa mekim mesom i mirisnim povrćem stvara savršenstvo! Ne otkrivamo tačan redosled dodavanja povrća, ali garantujemo da će Vaša porodica tražiti tanjir više! Savršen obrok za hladne dane!

Sastojci
Potrebno je:
jedna glavica crnoga luka
jedna sveža paprika
jedna veća šargarepa
tri krompira
500 g piletine
1 svež paradajz
lovorov list
jedna kašičica suvoga suvog začina
1 kašičica brašna
1 kašičica ml paprike
Priprema
luk iseckati na sitno, dodati šargarepu i seckanu svežu papriku i sve to lepo izdistati. kada se to izdinsta, dodati meso, a zatim dodati krompir, i preliti vodom. ostaviti da se to krčka. kada se ukuva, dodati sečen paradajz .
U jednu činiju dodati jednu kašiku brašna, slatke mlevene paprike i malo suvoga začina. sipati vode, dobro promešati i sipati u paprikaš. dobro izmešati.
Na kraju dodati lovorov list. Ostaviti da kuva još par minuta i to je ti Vrhunski




No comments:
Post a Comment