Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, October 3, 2025

Ljutenica koju svi volimo brzo se pravi hrskava celu zimu

Ljutenica sa šargarepom i papričicama: recept koji vam garantuje hrskavost tokom cele zime!



Potrbno je:
2 kg. šargarepe
250 gr ljute paprike
2 glavice belog luka
peršunov i celerov list
200-250 ml sirćeta slkohočnog l sirćeta
2 kašike soli
1 kašika šećera
200 ml. ulja

Priprema:
Šargarepu oljuštiti malo obariti 5-6 min. Ljutu papriku iseći sitno i ispržiti u ulju. 


Šargarepu ohladiti i seći na kolutove, dodati prženu papriku, celer , šećer, so, sirće i sitno seckan beli luk.



Sve dobro izmešati. i pakovati u tegle, staviti pritiskaće i naliti presolcem  i zatvoriti dobro.

 Rernu uključiti na 90-100 stepeni C na 90 min. gornji i donji grejač i staviti da se ohlade  Spakovati u police sa ostalom zimnicom.



Napomena:
 U ljutenicu možete staviti kašičicu konnzervansa i dobro izmešati i ostaviti do ujutru opromešati i zatvoriti čistim zatvaračima. Odlična je
https://www.youtube.com/watch?v=kCxeIpt9TVE


No comments:

Post a Comment