Potrbno je:
2 kg. šargarepe
250 gr ljute paprike
2 glavice belog luka
peršunov i celerov list
200-250 ml sirćeta slkohočnog l sirćeta
2 kašike soli
1 kašika šećera
200 ml. ulja
2 kg. šargarepe
250 gr ljute paprike
2 glavice belog luka
peršunov i celerov list
200-250 ml sirćeta slkohočnog l sirćeta
2 kašike soli
1 kašika šećera
200 ml. ulja
Priprema:
Šargarepu oljuštiti malo obariti 5-6 min. Ljutu papriku iseći sitno i ispržiti u ulju.
Šargarepu oljuštiti malo obariti 5-6 min. Ljutu papriku iseći sitno i ispržiti u ulju.
Šargarepu ohladiti i seći na kolutove, dodati prženu papriku, celer , šećer, so, sirće i sitno seckan beli luk.
Rernu uključiti na 90-100 stepeni C na 90 min. gornji i donji grejač i staviti da se ohlade Spakovati u police sa ostalom zimnicom.
Napomena:
U ljutenicu možete staviti kašičicu konnzervansa i dobro izmešati i ostaviti do ujutru opromešati i zatvoriti čistim zatvaračima. Odlična je
https://www.youtube.com/watch?v=kCxeIpt9TVE
No comments:
Post a Comment