Napravite brze, domaće i mirisne perece kakve niste probali! Tajna je u tome što su iznutra meki i vazdušasti, a donja korica im je hrskava i neodoljiva. Uz samo nekoliko sastojaka, uključujući tajni dodatak koji im daje poseban kvalitet i ukus, imaćete savršen slani zalogaj za samo pola sata. Obavezno zapišite ovaj recept!
Potrebno je:
450-500 gr brašna
1 kašika otopljenog maslaca
200 gr sira izdrobljenog
1 jaje i 1 žumance za premazivanje
soli
malo mleka po potrebi
1/2 praška za pecivo
Priprema:
U činiju sipati brašno dodati sve navedene sastojke i umesiti testo , Ako je testo malo tvrdje biče vam i pereci tvrdji i obrnuto, ja sam da budu malo meksi sa hrskavom donjom koricom Razvite testo pola cm i vadite pereke sa kalupom kao u Videu,
Redjajte u pleh obložen pek papirom premazati žumancetom i posuti krupnom solju kimom i susamom. Rernu ugrejati na 220 stepeni C oko 25.30 minuta . Fantazija tako su ukusni da nećete prestati da jedete,
Nisam skoro nešto skoro ovako slatko jela. Obavezno isprobajte sir mu daje poseban kvalitet i ukus
https://www.youtube.com/watch?v=UZdF2iGRzps
No comments:
Post a Comment