Opis:
Otkrijte tajnu savršenog posnog bureka sa krompirom, pripremljenog sa ljubavlju po bakinom receptu. Ovaj hrskavi burek, punjen sočnim krompirom i pripremljen sa samo nekoliko sastojaka, idealan je izbor za lagan i ukusan obrok. Zgužvane kore mu daju posebnu teksturu, a mešavina kisele vode i ulja čini ga neverovatno sočnim.
Potrebno je:
tanje gotove kore
ulje
2 krompira
so ili začin
ml biber
kisela voda
Priprema:
Na ulju propržiti sečen luk ili praziluk. Krompir oguliti i izrendati,
U krompir ubaciti luk i izmešati. Dodati začin ili so ml bibe i izjednačiti. Manju tepsiju obložiti jednom korom pa je podmazati.
Gužvati kore i redjati na dno jednu do druge poprskati kiselom vodom i malo uljem. Sraviti drugi red opet sa gužvanim korama pa poredjati trećinu rendanog krompira.
Pokriti korama zgužvanim pa krompir poredjati i tako do utroška materijala. Pokriti celom korom ušuškati burek preliti uljem i poprskati kiselom vodom. Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni- Izvrnuti na tanjir i seći toplu i služiti.
https://www.youtube.com/watch?v=spUg5WLMYRA
No comments:
Post a Comment