Pronađite recept za savršeno pecivo koje će vas očarati svojom hrskavom koricom i neverovatno mekom, penastom unutrašnjošću. Tajna je u jedinstvenoj kombinaciji koja garantuje da će se pecivo razgrabiti sa tanjira u trenu. Lako se priprema i idealno je za sve prilike, bilo da ga služite za doručak, večeru ili kao užinu. Oduševiće vas na prvi zalogaj!
Potrebno je:
200 ml mleka
50 ml mleka za kvasac
15 gr kvasca
1 kašilicašećera
30 ml ulja
šolja od 200 gr kukuruznog brašna
2 šolje hlebnog T-500
soli
Priprema.
U vanglu sipajte mleko nadošli kvasac ulje,brašno jedno i drugo soli i zamesite testo i dobro ga izlupajte varjačom.
Pokriti folijom da odmara 20 min- Istresti na pobrašnjiven sto oko pola samtimetara razviti. Vadito čašicom ili kalupom okrugle pogačice i redjati u pleh obložen pek papirom.
Fine spolja hrskave unutra penaste. Oduđevila sam se Sjajna kombinacija.
https://www.youtube.com/watch?v=sY7JU3TT0vM
No comments:
Post a Comment