Probajte ovaj neobični spoj ukusa i uverite se sami zašto je ova šuškava pita sa višnjama i leblebijama toliko posebna! Prijatno i ne zaboravite da lajkujete, komentarišete i zapratite moj kanal za još originalnih recepata iz Bakine kuhinje!
Potrebno je
tanke kore za baklavu
2 šolje od 200 gr višanja
100 gr leblebija
1oo gr šećera
1 vanilin šećer
kisela voda
ulje
malo listića badema po želji
prah šećer za posipanje
Priprema:
4 tanke kore svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom i redjati jednu na drugu.
Na petu koru u dno staviti pola višanja pa uviti u rolat.
Tako i drugi rolat. Poseći rolate premazati uljem i posuti listićima badema
Peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni. Gotovu vrući pitu posuti vanilin šećerom i prah šećerom Šuškava topi se Uživajte!!!
https://www.youtube.com/watch?v=Uy1IN96Toas
No comments:
Post a Comment