Najjednostavniji recept za pasulj prebranac .Čuvajmo tradiciju: priprema pasulja prebranaca kao nekada.
Potrebno je:
400 gr pasulja,
400 gr pasulja,
suvi začin
aleva paprika,
aleva paprika,
ml. biber
tucana paprika
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
2 glavice crnog luka
1 zelena paprika ljut
začin, biber
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
2 glavice crnog luka
1 zelena paprika ljut
začin, biber
Priprema:
Pasulj oprati i sipati vodu malo da provri pa opet isprati.
ipat ivdu dodati lovorov list, nekoliko zrna bibera i jedna zelena paprika.
Dodati i 2 kašike ulja. Kad pasu bude pri kraju kuvanja isključiti, iseći na rezance luk sipati ulja i pržiti.
Kad se uprži dodati ml papriku slatku i tucanu ljutu dimljenu. ml biber suvi začin i sve izjednačiti. U vatrostalnu ili pekač zemljani na dno sipati gust pasulj red pa začinjen luk
Ponovo pasulj pa luK odozgo pasulj. Prodrmati da malo začin ispliva pa zapeći u rerni na 22 stepeni C oko 30-40 minuta. Fantazija...!!!
https://www.youtube.com/watch?v=p3aHunXfVns
No comments:
Post a Comment