Piletina u sosu od belog luka je klasičan i ukusan obrok koji će oduševiti sve ljubitelje mesa. Ovaj recept je jednostavan i brz za pripremu, a rezultat je sočna piletina u aromatičnom sosu.
Potrebno je
2 bataka i karabataka
belo meso 1 kašika masti
1 kašičica suvog začina
1 kašičica belog luka u granulama
Za sos je potrebno je:
1 kašika brašna
4 veća čena belog luka
soli i ml bibera
Priprema:
Meso posuti začinom i premazati mašću i staviti u tiganje. Posuti belim lukom i naliti vodom. Dinstati da ispari voda i meso omekne...
Izvaditi meso pa staviti beli luk seckan i brašno da se proprži pa naliti vodom i mešati da sos bude redji jer se on stegne čim se ohladi.
Dodati so ml biber . Po želji vratiti meso u sos ili servirati sa mesom po želji. Brišu se tanjiri obavezno vrhunsko
https://www.youtube.com/watch?v=CaUvbJrOg6s
No comments:
Post a Comment