Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
2 paprike sveže ili smrznute
2 paradajza ili 50ml kuvanog
500 gr pileće džigerice
2 kašike brašna
ml paprika
ml biber
suvi začin
prilog
kuvani široki rezanci
kašika masti
Priprema:
Džigericu oprati pa naliti mlekom i ostaviti 30 minuta. Zatim dobro isprati. Na masti proprženen luk, papriku i šargarepu na kockice. Kad omekne ubaciti u izdinstati luk pa dodati malo vode. Dinstati oko 20 minuta. pa dodati paradajz na kockice ili kuvani,
Ubaciti kasnije začin, biber i papriku u brašno sa malo vode pa izjednačiti žicom.
Sve sipati u džigaricu i doliti još vode da bude redje gusto. Posoliti .
U tanjir servirati kuvane rezance ia odozgo gilaš Fantazija!!!
https://www.youtube.com/watch?v=DdE6IPTeXis
No comments:
Post a Comment