Ovaj recept za kiflice će vas oduševiti svojom jednostavnošću i neodoljivim ukusom. Mekane, vazdušaste i pune sira, ove kiflice su savršene za doručak, užinu ili kao poslastica uz kafu. Ukusne su i tople i hladne, a priprema je jednostavna čak i za početnike u kuhinji. Iskoristite ovaj recept i uživajte u domaćim kiflicama bez dodatnih masti!
Potrebno je:
300 ml mleka
3 jaja
5 kašika ulja
malo ulja za premazivanje
20 gr kvasca svežeg
50 ml mleka za kvasac
1 kašičica šećera
800 gr brašna
malo soli
200 gr sira
Priprema:
U 50 ml mleka izdrobiti kvasac i dodati šećr.. Ostaviti da naraste. U vanglicu razbiti 2 jaja i malo žicom izlupati. Dodati ulje i nadošli kvasac. Ubaciti 300 ml mleka brašno so i zamesiti glatko testo, Ostaviti da odmori 30 minuta.
Podeliti testo na 4 dela pa svako na pola. Oblikovati rukama lopte i pokriti da odmore 10 minuta. Svaku loptu podeliti na pola i oklagijom razvući u veći krug. Premazati maslinovim uljem i iseći na 8 trouglova 4 pa još na 4 Svaki trougao oklagijom polako razvući po dužini što tanje da budu orosto prozirno.
U sir staviti belance a žumance ostaviti za premazivanje. U širi deo staviti punu kašičicu sira pa uviti kiflicu i redjati u podmazan pleh. Pokriti da odmore 15 minuta .
U žumance staviti 2 kašike mleka pa četkicom izjednačiti i premazati kiflice polako. Posuti susamom i krupnom solju. Rerna je ugrejana na 200 stepeni može i 210 i peći 30 minuta da porumene. Pokriti krpom malo i uživajte Tako su penaste i vazdušaste pune sira,
https://www.youtube.com/watch?v=DNviUkHoBOI
No comments:
Post a Comment