1 glavica luka
1 šargarepa
ulje
400 gr mlevenog mesa
1 jaje
4 kašike pirinča opranog
suvi začin
200 ml paradajza kuvanog
1 kašičica brašna
1 kašičica ml paprike
4 čena belog luka seckanog
seckan peršunov list-
Priprema:
Na ulju propržiti seckan luk, rendanu šargarepu da omekn e. Skloniti sa vatre pa ubaciti ml. veso, opran pirinač- Iseckati beli luk pa ubaciti u meso.
Ubaciti jaje i persunov list i sve rukama izjednačoto. Puniti paprike i zatvarati kolutovima paradajza. Redjati u podmazan peleh.
U šerpicu sipati paradajz, dodati 200 ml vode malo začina i ula i prašno, Izmešati žicim.
Didati 2 kašike ulja i preliti paprike. Prekriti aluminiskom folijom jedan kraj neka bude malo odvrnut. Peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni da paprike zarumene oko 40 minuta Uz to servitati krompir pire
https://www.youtube.com/watch?v=7FbN-dtiUjg
No comments:
Post a Comment