Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, November 9, 2023

Makedonska pogaca bez kvasca , sastojak koji ce doprineti i dovesti ovu pogacu do savrsenstva

 Makedonska pogaca bez kvasca, sastojak koji ce doprineti i dovesti ovu pogacu do savrsenstva 



Potrebno je:

4 jaja krupna ili 5 manjih
200 gr kiselog mleka
100 ml. ulja
 200 gr brasna
100 gr griza
1 prasak za pecivo
250 gr sira
 soli ako sir nije slan

Priprema:

Umutiti jaja, dodati brasno i griz sa praskom za pecivo prosejano zajedno. Dodati soli, ulja, kiselog mleka i trecinu izdrobljenog sira . .



Sipati pola testa u tepsiju oblozenu pek papirom pa lepo rasporediti. 



Odozgo rasporediti drugu polovinu sira pa drugi deo testa i odozgo ostatak sira.. Rernu ukljuciti na 210 stepeni C pa  na polovini smanjiti na 200 i peci 59 minuta da lepo porumeni. 



Seci prohladjenu-Preukusna obavezno napravite. 



No comments:

Post a Comment