Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, October 11, 2023

Cimet cvor pecivo kojem svet nije mogao odoleti

Cimet cvor  pecivo kojem svet nije mogao odoleti




Potrebno je za original testo

125 gr maslaca
50 mlleka
1 jaje
50 gr kvasca
100 gr secera
1 kasicica cimeta
malo soli
1 kg brasna

Za premaz -nadev

 75 gr maslaca
100 gr secera
2 kasike cimeta

Bakin sastav:

250 ml mleka
20 gr kvasca
1 kasicica secera
1 zumance
500 gr brasna
40 ml maslinovog ulja

Za premaz:

1 kasika maslaca ili margarina
1 kasika kisele pavlake
1 kasicica cimetas


Priprema za bakin nacin:

U vanglu staviti nadosli kvasac dodati zumance brasno soli ulje  i zamesiti glatko testo. 



Odmoriti  pa razviti veliki pravougaonik. Sastaviti maslac cimet i izjednaciti Testo razviti u pravougaonik i premazatoi  pavlakom i cimetom 



Preklopiti tri puta. Malo  pritisnuti rukama i seci na trake prst sirine. 
Svaku traku malo razvuci rukama pa uviti oko tri prsta a kraj provuci kroz otvor formirati cvor. Redjati u podmazani pleh i pokriti da odmori 15 minuta. 


Premazati belancetom  pa posuti tucanim kockama secera  Peci na 220 stepeni C oko 20 minuta da porumeni. Po zelji posuti prah secerom. Sjajnog su ukusa

https://www.youtube.com/watch?v=V0Eir3txEt8





No comments:

Post a Comment