Bakina kuhinja - musaka bez mesa, jako dobar jednostavan recept sa malo ulaganja
đ
1 glavica crnog luka
1 manja sargareša
3 veca krompira
3 kasike obarenog pirinca
malo slatke paprike
malo suvog zacina
ml bibera
200 gr kisele pavlake3 cena belog luka
2 jaja
ulja malo
Priprema_
Krompir ocistiti i iseci na tanke listice. Isprziti luk isecen na rezance zajedno sa sargarepom.. Dodati pirinac, breli luksuvog zacina pariku i skloniti sa sporeta. Podmazati okrugli pleh ili obloziti pek papirom.
Premazati uljem. Izmesati pavlaku jaja. dodati 1 kasicicu belog luka ml. i sve izkjednaciti. Sipati to u krompir i izjednaciti. Pola krompira sipati u tepsiju. Ubaciti u sredinu nadev pa preko krrompir sa pavlakom.
Poravnati. Peci u rerni na 200 stepeni C
https://www.youtube.com/watch?v=z5NGfS11oss
No comments:
Post a Comment