Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, July 11, 2023

Mlada boranija, nauči kako se na starinski način kuva i zapržava boranija

Mlada boranija, nauči kako se  na starinski način kuva i zapržava boranija




Potrebno je:

1 veća glavica crnog luka
1 veća paprika
 1 veća šargarepa
1/2 kg mlade boranije
1 mlad krompir na kockice
suvi začin
4 čema belog luka
1/2  kašike brašna
malo slatke ml paprike
3 kašike kuvanog paradajza
ulje peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i sečenu papriku sa šargarepom na kolutove. Kad se proprži dodati boraniju i krompir na kockice. Sipati vodu da se kuva oko 50 minuta da boranija omekne. 




U tiganj dodati brašno i seckan beli luk i na vrlo malo ulja to propržiti da porumeni. 


Dodati mlevenu papriku i odmah skloniti sa vatre i sipati zapršku u boraniju. Spati i kuvan paradajz. 



Posoliti ili dodati suvi začin 1 kašiku. Ostaviti da vri 4-5 minuta da se zgusne. Na kraju ubaciti obilno peršunov list. Naš ručak je gotov. Predobro... Prijjatno
https://www.youtube.com/watch?v=F-3kdZpK2mg


No comments:

Post a Comment