Fantastičan recept za jedan odličan prilog , punjena gnjezda koja će vas oduševiti ukusom
Potrebno je:
2 veća krompira
150 gr sira
100 gr kisele pavlake
100 g rendanog kačkavalja
peršunov lista
3 čena belog luka
malo slatke paprike mlevene
soli...ml. biber
malo ulja
Priprema:
Krompir skuvati izgnječiti i malo ga mikserom izmiksati. Dodati slatku papriku, seckan beli luk, so biber ulje 2-3 kašike peršunov list so i sve izjednačiti. Sir izmešati sa pavlakom. Krompir podeliti na 4 dela napraviti kugle pa ih rukom iritisnuti rukom formirajući udubljenja kao gnjezda.
Na dno staviti malo rendanog kačkavalja pa svako udubljenje dopuniiti sa sirom .
Odozgo staviti kačkavaljem. Posuti malo peršunovim listom i dodati malo seckanog paradajza na kockice.
Peći na 220 stepeni C oko 20-30 minuta da lepo porumeni. Bićete iznenadjeni fantastičnim ukuso, Obavezno probajte.
https://www.youtube.com/watch?v=bTxLEISeT_4
No comments:
Post a Comment