Bakina kuhinja- da li ste probali pitu burek sa mesom prženu. Ako niste evo prilike - fantazija
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
soli ili suvog začina
ml. biber
tanke gotove kore
ulje
Priprema:
Ispržiti seckan crni luk pa dodati meso, i pržiti ga oko 10 minuta .Dodati soli, ml. biber. Tiganj dobro podmažitie uljem. Staviti koru na dno a ostatak preko ivice tiganja. Pouljiti,
Gužvati kore i redjati jednu preko druge, pa poprskati uljem i malo vodom kiselom ili običnom. Ne ide prašak za pecivo. Na četvrtu koru staviti pola mesa.
Opet četri kore podmazane uljem i poprskane vodom. Dodati ostatak mesa i pokriti sa 4 kore podmazane. Saviti ivice na burek što vise preko tiganja i još jednu staviti odozgo i ušuškati burek.
Premazati uljem i malo poprskati vodom. Staviti na šporet i pržiti na laganoj vatri u tiganju oko 10-15 minuta pa pomoću dve široke lopatice okrenuti.
Pržiti i tu stranu ali celo vreme pokriveno poklopcem. Istresti na dasku pa iseći. Fantastičnog ukusa , hrskava puna fila. Uživajte u jedinstvenom ukusu. Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=4Zc-1KnY4PI
No comments:
Post a Comment