Jedan lep recept za mramorni kolač, mere tačne u gram
Potrebno je:
5 jaja
10 kašike šećera
200 gr brašna
100 ml mleka
100 ml. ulja maslinovog
korica limuna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivom. Dodati ostale sastojke ulje, mleko, korica limuna, i sve izjednačiti.
Podeleti testo tako da svetli bude malo veći. Pleh podmazati pa sipati u sam centar pleha 2 kašike svetlog testa i odozgo tamnog 2 kašike i tako do kraja.
Tepsiju ne treba drmati već lagano preneti u rernu koja je zagrejana na 200 stepeni i peći 40-45 minuta.
Kolač ohladiti potpuno pa seći. Vrhunski biskvit mekan kao pena a tako divno miriše
https://www.youtube.com/watch?v=WOj_xL_1jOI
No comments:
Post a Comment