Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, October 11, 2022

Kad od jednog testa napravite tri divne poslastice, onda to izgleda ovako

Kad od jednog testa napravite tri divne poslastice onda to izgleda ovako



Potrebno je:

100 ml vode
400 ml mleka
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
50 ml ulja
2 žumanca
1 celo jaje
800 gr brašna
so 
korica limuna

Nadev:
100 gr maka
100 gr. oraha

Priprema:

U lončiće izmrviti kvasac dodati šećer i ml. vodu i ostaviti da zapeni. Kad je kvasac nadošao sipati u vanglu, dodati mlako mleko, ulje, jaje i žumanca brašno i  korica limuna. Sve dobro izjednačiti i zamesiti  glatko testo 

 Pokriti i ostaviti da nadodje i odmori oko 30 min. na sobnog temperaturi. Istresti na sto malo ga obraditi i podeliti na tri dela. Premesiti malo i formirati tri lopte i pokriti folijom i krpom i odmoriti 10 min. 


Prvu najveći razviti u obliku  pravougaonika. Mak samleti i zasladiti i dodati malo vrućeg mleka. Sa orahom takodje. Donji deo testa premazati orahom do pola a gornji makom.  Ostaviti malo maka i oraha za sledeće testo. Saviti teso u susret i sastaviti na sredini. 


Pokriti da naraste, premazati žumancetom i peći na 180 stepeni 45 min. Pokriti da se ohladi.Isto tako i sa kiflicama



Drugo testo razviti okruglo i iseći na 8 trouglova i premazati ostatkom maka i oraha, može se i malo kombinovati i zaviti kiglice. Redjati u pleh
Treće testo razviti u pravougaonik i iseći na trake. Spojiti trei trake i ispleti peletenicu i ostaviti da nadodje pa ih ispržiti kao krofne i posuti vanilom i prah šećerom. 
Uživajte u meirisnom testu. Kad se ohladi zatvoriti u kesu  
https://www.youtube.com/watch?v=edS5a0-c09o

No comments:

Post a Comment