Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, September 18, 2022

Gde pravite greško kod pohovanja plavog paradajza, evo trika za vrhunski recept

Gde pravite greško kod pohovanja plavog paradajza, evo trika za vrhunski  recept 



Potrebno je:

1 plavi patlidžan
2 jaja
4 kašike brašna
4 kašike prezli
soli100 gr kačkavalja
peršunov list

Priprema:

Plavi patlidžan oguliti i iseći na tanje kriške...posoliti i ostaviti da odstoji 20-30 minuta, Ocediti vodu i isprati u hladnoj vodi. 



Ocediti. Svaki list rukom dobro utapkati u brašno, pa viljiškom provući kroz jaja da se malo ocedi . 


Rukom pritisnuti u prezle sa jedne i druge strane. Pržiti u dubokom ulju. Vaditi  na salvete i pritisnuti takodje salvetama i odozgo. 



Poredjati u pleh obloženim pek papirom i poredjati pohovani patlidjan i odozgo staviti male pločice  kačkavalja i staviti u rernu na 5 minuta samo da se kačkavalj istopi  na 220 stepeni C. Služiti kao prilog ili samostalno jelo..Prelepo odličan ukus



https://www.youtube.com/watch?v=T7oJ53iJ_r0

No comments:

Post a Comment