Gde pravite greško kod pohovanja plavog paradajza, evo trika za vrhunski recept
Potrebno je:
1 plavi patlidžan
2 jaja
4 kašike brašna
4 kašike prezli
soli100 gr kačkavalja
peršunov list
Priprema:
Plavi patlidžan oguliti i iseći na tanje kriške...posoliti i ostaviti da odstoji 20-30 minuta, Ocediti vodu i isprati u hladnoj vodi.
Ocediti. Svaki list rukom dobro utapkati u brašno, pa viljiškom provući kroz jaja da se malo ocedi .
Rukom pritisnuti u prezle sa jedne i druge strane. Pržiti u dubokom ulju. Vaditi na salvete i pritisnuti takodje salvetama i odozgo.
Poredjati u pleh obloženim pek papirom i poredjati pohovani patlidjan i odozgo staviti male pločice kačkavalja i staviti u rernu na 5 minuta samo da se kačkavalj istopi na 220 stepeni C. Služiti kao prilog ili samostalno jelo..Prelepo odličan ukus
https://www.youtube.com/watch?v=T7oJ53iJ_r0
No comments:
Post a Comment