Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, October 2, 2021

Kolač sa biskvitom mekšim nego pena, bez margarina... nadevom koji osvežava

Kolač sa biskvitom mekšim nego pena, bez margarina... nadevom koji  osvežava 



Potrebno je za biskvit:

2 jaja
3 kašike šećera
12 kašika ulja
12 kašika mleka 
10 kašika brašna
1 kašika kakaoa
1 prašak za pecivo
 
Nadev:

700 gr jabuka
100 gr seckanih oraha
1 kašičica cimeta
2-3 kašike šećera
malo suvog groždja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom penasto dodati brašno sa praškom za pecivo , dodati ulje, mleko izjednačiti i podelji. 



U jedan deo dodati kakao. 





Pleh obložiti pek papir vel 30x20 cm.  i peć 10 min. Jabuke izrendati dodati šečer, cimet, seckane orahe i izmešati. Kad se tamni deo biskvita ispeče istresti jabuke i poravnati.



 Preko njega dodati svetli deo testa izjednačati i peći oko 40-45 min.  na 190 stepeni C. Po želji possuti prah šećerom zamirisan vanilom

https://www.youtube.com/watch?v=qcOokuAmyp4

No comments:

Post a Comment