Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, August 19, 2021

Šta bi najpre zagrizli: Buhtle sa makom, sirom ili krofne?

 Šta bi najpre zagrizli: Buhtle sa makom, sirom ili krofne? Pa da vas čujem!




Potrebno je:
300 ml mlake vode
15 gr kvasca
30 ml ulja
1  kašičica šećera malo soli
500-550 gr brašna

Za nadev:
50 gr maka mlevenog
3 kašičice džema
2 šake suvog groždja
Po želji puniti i sa sirom
 
Priprema: 

Izmrviti kvasac u  mlakoj vodi dodati šećer pa kad se istopi dodati ulje, brašno so i zamesiti glatko testo.





 Mesiti nekoliko minuta. Pokriti da odmori 20 mi. U mleven kak dodati šećer po želji malo suvog groždja i 2 kašike vruće vode.

 Ubaciti i 3 kašike džema. Izmešati. Testo razviti seći kvadrate pa u sredinu stavljati po punu kašiku maka i spajati ivice okreuti naopako i redjati u pleh podmazan. 

 Prekriti folijom da odmori premazati maslinovim uljem i peči na 190 stepeni C oko 40 min. Ja sam kombinovala pola pleha i sa sirom

https://www.youtube.com/watch?v=yGiMUIdUgg8

No comments:

Post a Comment