Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, August 20, 2021

Najpopularnije srpsko jelo: Pasulj u bilo kojoj varijanti: uvek omiljen!

Najpopularnije srpsko jelo: Pasulj u bilo kojoj varijanti: uvek omiljen!




Potrebno je:
400 gr pasulja
1 glavica crnog luka
glavica belog luka
1 paprika
lovorov list
nekoliko zrna bibera
1 kašika ulja

Za zapršku:
malo ulja
2 mala glavičica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašičicaa brašna
malo crvene ml. paprike
biber so

Priprema:

Pasulj dobro oprati u par voda pa sipati malo i provreti pasulj 2-3 min i ocediti i još isprati .Naliti hladnov vodom. 


Ubaciti seckan crno luk i malo velog luka, lovorov list, zrno biber, 1 kašiku maslinovog ulja.Poklopiti i staviti na tihu vatru da kuva dok se ne skuva. 


U koliko želite da ga ne zapržavate u činiju razmutite kaćičicu brašna i malo crvene paprike i ubacite. Ja saz zapržila. U tiganj malo ulja dodati sitno seckan crni luk, pa kad se uprži dodati seckan beli luk i mešati da luk dobije blago krem boju. 



Ubaciti ml. papriku i odmah istresti u pasulj. Posoliti i dodati ml. biber.  Peršunov list  iseckati  i dodati. Pasulj je gotov... Fantastičnog ukusa..Prijatno...

https://www.youtube.com/watch?v=b_OIrKRhKYo




No comments:

Post a Comment