Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, April 22, 2021

Bakina kuhinja - začudičete se kada vidite finalni rezultat ...kako miriše m...

Bakina kuhinja - začudičete se kada vidite finalni rezultat ...kako miriše m...



Potrebno je:
 300 ml mleka
20 gr kvasca
malo ulja
2 jaja
600-650 gr brašna
korica limuna
džem

Priprema:
 Rastopiti kvasac u mlakom mleku, dodati dodati šećer  malo ulja koricu limuna  1 jaje i belance. Dodati brašno i so i sve dobro izmešati i izmesiti, dodavati brašna da se ne lepi za ruke. Izraditi  u glatko testo i ostaviti da odmori. 



Testo narasdlo istresti na sto koji ste malo premazali uljem. Tepsiju obložiti pek papirom. Testo oklagijom razviti u pravougaonik za pola cm. Iseći na trake širine 3 cm . Na traku stavljati po malo džema u razmaku oko 2 cm. 




Prekriti drugom trakom. Pritisnuti sa strane i izmedju džema. Tako uraditi još jednu traku sa dćemom pa dve trake spijiti u vrhu i isplesti stavljajući i spajajući ih u delu gde je praznina tj. gde nema dćema Saviti pletenicu u krug. 


Napraviti dve pletenice i poredjati u pleh. Premazati malo uljem i pokriti folijom i krpom da odmori. Kad pletenice porastu  malo staviti suvog groždja u delove gde se  spajaju  pri uvijanju.

 Premazati žumancetom i peći na 190 stepeni oko 40 stepeni. Pokriti da odmoro. Fino mekano  mirisno uživajte.
https://www.youtube.com/watch?v=S-AADseqDTY

No comments:

Post a Comment