Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, February 6, 2021

Bakina kuhinja - kad dete traži da to kupite ovo je mnogo bolje lepše a i domaće

Bakina kuhinja - kad dete traži da to kupite ovo je mnogo bolje lepše a i domaće



Potrebno je

300 ml vode
10 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
450-500 gr brašna

Nadev: 
kečap
100 gr šunke
50 gr suve kobasice
100 gr suve slanine
3 kisela krastavca
malo čeri paradajza
50 gr štapiće kačkavalja 
1 žumance
origano
malo kačkavalja


Priprema:

Kvasac potopiti u mlaku vodu dodati šećer, brašno so i zanesiti glatk otesto i ostaviti da odmori. 





Istresti testo na sto pa ga razviti što tanje. u litove šunke uviti štapiće i redjati  po testu blizu ivice u krug, Saviti ivice i pritisnuti



Sredinu premazati kečapom i rasporediti nadev po želji. Paradajz iseći pa ga staviti izmedju svake rolnice.

 Ostaviti da poraste pa je premazati žumancetom i narendati malo kačkavaljem. 





Peći na 220 stepeni C oko 20-25 min.. 




Uživajte u fantastičnom ukusu

https://www.youtube.com/watch?v=g4FkGg5zTVo


No comments:

Post a Comment