Bakina kuhinja - šta sa ostatkom testa od hleba
Hleb:
Potrebno je:
400 gr brašna
170-180 ml mlake vode
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
so
Priprema
Brašno staviti u činiju u sredinu sipati nadošli kvasac sa šećerom i dodati mlaku vodu i so. Zamesiti srednje tvrdo testo .
Dobro obraditi da bude glatko pokriti folijom i krpom, Ostaviti 30 min na sobnoj temperaturi.
Manju tepsiju obložiti pek papirom i staviti testo malo posuti brašnom i ponovo pokriti i ostaviti 20 min.
Peći na 180 stepeni C oko 40 min... Hleb je sjajan spolja hrskav u sredinu mekan šupljikav..
Uštipci:
Deo odvojenog testa razviti oklagijom 1/2 cm debljine iseći na pravougaonike i puniti sa džemom.
Džem staviti na donju ivicu ali ne do kraja pa presativi ivicu i dobro pritisnuti džem i uviti.
Ostaviti da odmori pokriveno 20 min i pržiti u dubokom ulju. Vaditi na papirnu salvetu . Posuti prah šećerom zamirisan vanilom. Nestaće sa stola za tren oka vrhhh..
No comments:
Post a Comment