Bakina kuhinja- krompir hrskav sa začinima kao prilog uz glavno jelo
Potrebno je:
500 gr krompira
maslinovo ulje
so..biber
mlevena crvena paprika
tucana paprika
timijan ruzmarin
beli luk granule
malo rendanog kačkavalja
Priprema:
Krompir očistiti i iseči na jako tanke listiće može na neko rende. Posoliti odmah da ne pocrni, dodati crvene mlevene paprike, bibera, belog luka, malo tucane ljute i maslinovog ulja.
Sve dobro izjednačiti i izmešati. Mafini otvore za projicu premazati uljem pa rasporediti krompir list preko lista krompira da se napuni i preko vrha.
Posuti sitno rendanim kačkavaljem. Peći na 250 stepeni C oko 30 min.
Tako mirisan hrskav neodoljivo ukusan.
Predlažem kao prilog uz glavno jelo ili kao samostalno posno jele ..Probajte...
https://www.youtube.com/watch?v=UeKJplfgcNU
No comments:
Post a Comment