Bakina kuhinja- gulaš mešavina ovo morate probati
Ao ste ljubitelj kuvanih jela a naročito gulaša evo jednog prelepog gulaša na bakin način . Neobična mešavina koja ovaj gulaš čini jako ukusnim i kad jednom probate uvek će biti u Vašem meniju
300 gr pileče džigerice
300 gr luka crnog
2 sveže paprike
malo ljute tucane paprike
malo aleve paprike slatke
1 šargarepa veća
1 paradajz svež ( može pire paradajz)
2 čena belog luka
3-4 lista lovorov lista
ulje
začina, soli..
bibera.. peršunovog lista
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa i to dinstati (ukupno oko 30 min.)
Dodati najpre na kocke meso i lovorov list doliti malo vode i krćkati oko 20 min.Ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekne.
Dodati malo suvog začina ili samo soli 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Jenu kašičicu rastvorti u malo vode i ubaciti .Dodati biber beli luk i još fmalo prokrčkati.
Na kraju seckan peršun i odmah isključiti. Kao prilog predlažem kuvane rezance. Prijatno..
https://www.youtube.com/watch?v=FYw5XVtVhjQ
No comments:
Post a Comment