Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, September 9, 2020

Bakina kuhinja- domaći hrskavi mlečni hleb jednostavno lako

Bakina kuhinja- domaći hrskavi mlečni hleb jednostavno lako




Potrebno je: 
400 gr brašna
170-180 ml mlakog mleka
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
so

Priprema:

Brašno staviti u činiju u sredinu sipati nadošli kvasac sa šećerom i dodati mlako mleko. Zamesiti srednje tvrdo testo  i dodati so. 




Dobro obraditi da bude glatko pokriti folijom i krpom, Ostaviti 30 min na sobnoj temperaturi. Nadošlo testo razviti 2 cm debljine i uviti u veknu.




 Manju tepsiju obložiti pek papirom i staviti testo  malo posuti brašnom i ponovo pokriti i ostaviti 20 min. 




Nadošlu veknu iseći po sredini.Peći na 220 stepeni C oko 40-50 min... Hleb je sjajan spolja hrskav u sredinu mekan šupljikav..Uživajte..





No comments:

Post a Comment