Bakina kuhinja- fini domaći Petit Beurre keksići
Potrebno je:
250 gr brašna
100 gr putera
50-100 gr šećera u prahu
1 jaje
1/2 kašičice praška za pecivo
miris vanile ekstrata
Priprema:
U vanglicu ubaciti razmekšan maslac pa ga izmutiti mikserom sa prah šećerom, dodati jaje pa sve izjednačiti. Dodati ekstrat vanile i brašno sa praškom za peivo.
Zamesiti testo i staviti u testo u kesu i u fružidet par minuta. Oklagijom razvući tanko pa nožem za picu ako ima reckice još bilje iseću pravougaonike veličine keksa.
Poredjati u pleh koji ste obložili pek papirom . Viljuškom svaki keksić isbosti i peči na 190 stepeni C oko 20 min da malo porumene.
Ako u keks stavljate 100 gr šećera (ja sam 50 ) onda pleh u rerni stavite za jedan nivo više da ne izgore odozdo.
Fantastični su mirisni i mogu stajati duže u kutiji.
No comments:
Post a Comment