Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, July 22, 2020

Bakina kuhinja - punjene pljeskavice savršen gurmanski ručak

Bakina kuhinja - punjene pljeskavice savršen gurmanski ručak


Potrebno  je:

1/2 kg mlevenog mesa ili gotovog mesa za pljeskavice
malo šunke ili druge salame
malo kačkavalja

Prilog:
krompir

Priprema: 
Ako pljeskavice pravite od mlevenog mesa neka bude samleveno dva puta. Može mešavina junetina i svinjetina. 


Dodati soli malo sode bikarbone ili praška za pecivo i zamesiti sa kiselom vodom. Meso podeliti na manje loptice. Lopticu razviti u pljeskavicu pa na nju staviti malo šunke i listove kačkavalja. Odozgo staviti drugu razvijenu pljeskavicu pa ušuškati sa strane.



 Redjati u pleh koji ste obložili pek papirom. .Krompir posoliti, dodati malo suvog začina 1 kašičicu aleve paprike i ulja 



Sve dobro izjednačiti. Sipati u plah i rasporediti pored pljeskavica. Peći na 220 stepeni C. Savršenstvo ukusa... Prijatno!!!





No comments:

Post a Comment