Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, March 8, 2020

Bakina kuhinja- posna punjena pogača fokača

Bakina kuhinja- vrhunska posna punjena pogača fokača




Potrebno je
300 ml mlake vode
20 gr kvasca
1 kašičicu šećera
malo soli 
50 ml. maslinovog ulja
450 gr. brašna

Za nadev:
 2 crvene paprike
1 kiseli krastavac
malo maslinki
5 čena belog luka
krupna so


Priprema:

Kvasac potopiti u mlakoj vodi dodati šećer. Kad nadodje dodati brašno, so malo ulja  i zamesiti glatko testo. Pokriti   i ostaviti na toplom 30 mi.




 Istresti u podmazan pleh i masnim rukama razvući 2 cm  u plehu. Poredjati seckanu  papriku, seckane maslike i kiseli krastavac.




 Beli luk iseći na pola pa ga pobosti u testo. posuti krunom solju i kimom i još malo premazati uljem.. 



Ostaviti da malo poraste pa peći na 220 stepeni C oko 20-30 min..




Pečenu pogaču malo pokriti  i uživati u fantastičnom ukusu.


No comments:

Post a Comment