Bakina kuhinja - kako spremiti barenu papriku za zimu
Potrebno je;
1 kg paprika babura
2 ljute paprike
malo bibera u zrnu
slačice u zrnu
2 kašike soli
1 kašika šećera
lovorov list
celerov list
1,5 l vode
500 ml sirćeta alkoholnog
5-6 čena belog luka
Priprema:
Papriku oprati i izvaditi seme. U šerpu sipati vodu so, šećer, i dodati sirće, biber i lovorov list pa prokuvati.
Ubaciti paprike i bariti 2 min i okretati. Izvaditi u lonac pokriti i ostaviti 2 sata. Poredjati u tegle.
Dodati beli luk, celerov list i slačicu .
Pritisnuti plastičnim pretiskačima. Preliti rastvorem u kome se kuvala paprika. Zatvoriti.
Staviti u hladnu rernu. Uključiti na 90 stepeni C na 90 min. Ostaviti do ujutru da se ohladi u rerni. Poredjati u policu sa ostalom zimnicom.
Bravo bako, predobro , kao i uvek.....
ReplyDeletehvala dušo..
ReplyDeletePoštovana bako, uživam u Vašim receptima i neke sam već probala..divim se i Vama i deki na znanju, energiji i volji kojom pokazujete najbolji primer mladima koji Vas prate☺.
ReplyDeleteŽivi i zdravi bili na mnogaja ljeta!