Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, September 3, 2019

Bakina kuhinja - kako spremiti barenu papriku za zimu

Bakina kuhinja - kako spremiti barenu papriku za zimu


Potrebno je;
1 kg paprika babura
2 ljute paprike
malo bibera u zrnu
slačice u zrnu
2 kašike soli
1 kašika šećera
lovorov list
celerov list
1,5 l vode
500 ml sirćeta alkoholnog
5-6 čena belog luka

Priprema:
Papriku oprati i izvaditi seme. U šerpu sipati vodu so, šećer, i dodati sirće, biber i lovorov list pa prokuvati. 


Ubaciti paprike i bariti 2 min i okretati. Izvaditi u lonac pokriti i ostaviti 2 sata. Poredjati u tegle. 


Dodati beli luk, celerov list i slačicu .



 Pritisnuti plastičnim pretiskačima. Preliti rastvorem u kome se kuvala paprika. Zatvoriti.




Staviti u hladnu rernu. Uključiti na 90 stepeni C na 90 min. Ostaviti do ujutru da se ohladi u rerni. Poredjati u policu sa ostalom zimnicom.

3 comments:

  1. Bravo bako, predobro , kao i uvek.....

    ReplyDelete
  2. Poštovana bako, uživam u Vašim receptima i neke sam već probala..divim se i Vama i deki na znanju, energiji i volji kojom pokazujete najbolji primer mladima koji Vas prate☺.
    Živi i zdravi bili na mnogaja ljeta!

    ReplyDelete