Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, August 20, 2019

Bakina kuhinja - kako najlakše razvući domaće kore za pitu sa sirom

Bakina kuhinja - kako najlakše razvući domaće kore za pitu sa sirom


Potrebno je:

450 gr brašna
250-300  mlake vode
malo soli

Nadev:
150 gr sira
2 jaja
malo kisele vode

malo praška za pecivo ( nije moranje)


Priprema:
Umesiti testo od brašna i vode da bude glatko. . Pokriti ga i ostaviti ga 20-30 min. 


Raširiti stonjak na sto malo ga pobrašnjiviti pa razvući testo oklagijom 30-40 cm i dobro ga nauljiti i utapkati rukama. Ostaviti testo još 10 min da stoji. Ruke namazati uljem  pa sa spoljni deo ruku šakama zavući pod testo. 



Podignuti u vis i malo protresti da se testo razvuče. Vratiti testo na sto i rukama razvlačiti krajeve sve u krug dok se ne razvuče preko celog stola. Pokidati krajeve.Sir izdrobiti viljuškom dodati jaja, kiselu vodu i malo praška za pecivo i izmešati Fil rasporediti po celoj površini testa i uviti u rolnicu koristeći i čaršav..




 Tepsiju premazati uljem  pa uvijati pitu u krug i  pa i nju prmazati uljem. Peći na 200 stepeni  oko 40 min- 



Pokriti pečenu pitu krpom da ostoji pa seći i uživati  u prelepom ukusu.

Prijatno...


4 comments:

  1. Драга Бако пошто је вријеме Успењског поста могли сте направити посну питу.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Danijela ne benavi.

      Baka je car!
      Pozdrav za nju.

      Delete
    2. Izbacite jaja i umesto sira stavite kupus ili spanac i eto posne pite :D

      Delete