Bakina kuhinja- pohovani kupus i bešamel sos u rerni
Potrebno je:
1 glavica svežeg kupusa
3 jaja
prezle
brašno
ulje
so
3 čema belog luka
Priprema:
Kupus izdubiti izvaditi koren. U dublji sud sipati vodu pa je posoliti . Kuvati kupus 10-15 min pa je izvaditi i ocediti i ostaviti da se ohladi. Jaja izmutiti i posoliti.
Kupus iseći na osmine pa svaki deo uvaljati u brašno jaja i prezle i redjati u podmazan pleh. Malo odozgo pouljiti.
Peći oko 30 min. Na 200 stepeni C. U tiganj sipati oko 50 ml ulja dodati punu kašiku brašna pa ga pržiti, dodati izdrobljen beli luk pa i njega mlo propržiti. Dodati mleka ili vode soli i biber mešati da sos bude redji.
Izvaditi kupus iz rerne pa dodati sos i vratiti u rernu da se još krčka oko10 min Služiti toplo..
Fantastičan obrok koji treba obavezno probati...
No comments:
Post a Comment