Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, April 26, 2019

Bakina kuhinja -kako nazdravije i najlepše ofarbati jaja

Bakina kuhinja -kako nazdravije i najlepše ofarbati jaja

Potrebno je:
20 kom. jaja
makaze
 tanke čarape
lukovina
malo masti ili ulja
travke raznih oblika
konac za vezivanje

Priprema:

Odaberite željenu travu kao npr. detelinu, jaje možete pokvasiti ako ste vični nije potrebno nalepite travku na jaje i stavite u najlon čarapu.


 Dobro zategnite uvežite dobro koncem i ostatak isecite. Stavljajte u lukovini, ( ja sam imala i ljubičastu) i stavite na šporet na laganu vatru i kuvajte oko 15 min. 


Vadite  iz šerpe secite makazama i brzo skinite čarapu i zalepljenu travku 
...Namažite uljem ili mašćuDekupaž:

Potrebno je:

kuvana jaja
sličice salveta
1 belance

Priprema. Isecite malu željenu sliku. na salveti.. Jaja moraju biti bela u koliko ne znate kako izbeliti počitajte   izbeljivanje jaja ovde Umutite malo viljuškom belance pa premažite jaje. 


Odlepite željenu slićicu onu najtanji proziran deo odvojite i zalepite na jaje i samo je belancetom premazite i prilepite ...


Farbanje crvenog jaja za čuvar kuću

Potrebno je:
1 jaje
lončić
farba crvena
1 kašičica sirćeta
malo soli
200-300 ml vode

U stari lončić sipajte vodu dodajte farbu, sirće i so i spustite jaje 1-2 kom. i kuvajte na tihoj vatri oko 10 min. Izvadite i premažite uljem.To uvek farbate kao prvo jaje posle sve ostalo...Nadam se da sam pomogla i da će Vam farbanje uspeti.. Srećni praznici!!


Napomena:

Za dekupaž birajte sličice koje su na beloj salveti manje će Vam se primetiti kad je zalepite i izgledaće kao da je četkicom naslikana... Bolje je rukom cepati salvetu radi nejednakih ivica nego seći ravno makazama..

No comments:

Post a Comment