Bakina kuhinja - punjene rolnice u slaninici
Sjajan recept i jedan dobar predlog šta spremiti za ručak. Pileće šnicle punjene sirom belim lukom i kulenom uvijene u suvu slaninicu daju ovom mesu poseban ukusu koji osvaja na prvi zalogaj....
Potrebno je:
1 par pilećih grudi
200-250 gr. suve slanine
100- 150 gr kulena
150 gr. sira feta
začin, so biber
beli luk
kari
Priprema:
Meso iseći na šnicle tanke i izlupati, dodati začina, soli bibera, karija pa sve dobro izmešati. Izdrobiti sir dodati izdrobljen beli luk i isitnjen kulen pa izmešati.
Na sto stavite listove slanine, preko nje jedan parče izlupanog mesa. Na meso malo deblji sloj razmažite sir.
Savite stranice mesa i uvite zajedno sa slaninom čineći finu rolnicu.
Redjati u pleh u koji obavezno staviti foliju. Možete kao baka dodati krompir da se peče kao prilog. Uključite rernu na 200 stepeni C pa pecite oko 40 min, da lepo požuti.
No comments:
Post a Comment