Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, July 12, 2018

Bakina kuhinja - fine mekane krmenade u sosu od belog luka

Bakina kuhinja - fine mekane krmenade u sosu od belog luka

Sočne krmenadle  u sosu od belog  luka i pavlake. Meso pripremljeno na ovakav  način je jako mekano, a sos savršenog ukusa.  Predlog za veoma brz i ukusan ručak  za celu porodicu.  Poslužite  ih uz prilog po vašem izboru.

Potrebno je:
3 krmenadle
2 kašike brašna
2 kašike kisele pavlake
4 čena belog luka
soli..začina
ml. biber
peršunov list
ulje


Priprema:

Krmenadle izlupati, posoliti staviti u šerpu, dodati malo vode i ulja i dinstati na tihom oko 30 mi. kad je isparila voda zapeći.


 Izvaditi krmenadle i sačuvati masnoću u kome su se przile. U tu masnoću dodati pavlaku malo vode pa dobro izjednačiti. U šerpu gde smo przili krmenadle sipati oko 50 ml. ulja pa tu proprziti brašno i dodati izdrobljen beli luk pa i njega proprziti na kraju dodati razmućenu pavlaku. Dodati još vode i napraviti redji sos. 



Malo prokuvati pa ubaciti krmenadle. Dodati soli začina i ml. bibera.



 Ostaviti minut dva da nam krmenadle prokrčkaju i na kraju dodati seckan peršunov list.




 Naš ručak je spreman za serviranje i za klopu. Prijatno!!!

No comments:

Post a Comment