Bakina kuhinja - osvežavajuća baklava sa jagodama
Baklava je savršen desert za ljubitelje slatkih i hrskavih zalogaja. Umesto varijante samo sa orasima, sve je više kombinacija sa voćem. Ovaj put probajte fenomenalnu baklavu sa jagodama. Voćne baklave su idealne baš za nadolazeće tople dane, skroz su osvežavajuće, a priprema je vrlo jednostavna tako da ćete za vrlo kratko vreme dobiti divnu poslasticu.
Potrebno je:
1/2 kg. tankih kora
200 gr ml. oraha
100 gr. suvog groždja
300 gr. jagoda
1 limun
1 vanilin šećer
600 gr šećera
ulje
Priprema:
Preko njih naseći tanko jagoda pa pokriti opet korama, zatim fil i jagode i pokriti korama i svaku namazati uljem.
Kad se sve utroši iseći nožem na kocke pa peći na 200 stepeni C oko20 - 30 min. da porumeni.
Skuvati sirup od šećera i 300 ml. vode dodati vanilin šećer i kriške limuna.
Pečenu baklavu preliti mlakim sirupom ostaviti da se ohladi da
upije.
Sladite se...
No comments:
Post a Comment