Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, May 13, 2018

Bakina kuhinja - juneća čorbica najbolja na svetu

Bakina kuhinja - juneća čorbica najbolja na svetu

 Tradicionalni recept  za jako ukusnu  juneću čorbu prepunu povrća. Ova ukusna čorba  namenjena  je svim gurmanima i onima koji cene vrhunski recept. Nije zahtevna za pripremu, a potrebno je dosta povrća kako bi skuvali najbolju čorbicu koja će vas oduševiti  svojim ukusom. 



Potrebno je:
Povrća što više naseckanog na kocke
ulja
začina
bibera
soli
peršunovog lista
1 glavica luka
300 gr teletine ili junetine
1 kašika pavlake kisele
1 jaje

Priprema:
Na ulju prodinstati glavicu seckanog luka pa dodati na kocke sečeno meso, dodati malo vode i malo ga prodinstati, dodati sve povrće koje nadjete...šargarepu, paškanat, celer koren, perčun koren, brokoli..karfiol, šaka graška, 1 krompir, šaka boranije...   




 Sve to staviti na meso i nalite vodom da se meso skuva.  




Dodati jedan oljušten paradajz i na kocke sečen, začin, biber..so U posebnu činiju razlupati i umutiti jaje i dodati pavlaku, pa kutlačom sipati po malo čorbe i mešati ..




Sipajte 3-4 kutlače dobro  izmešajte pa sve vratite u lonac i pustite par ključa da lagano provri. Dodati seckan peršunov i celerov list i poklopiti i skloniti sa ringle..




Uživajte u savršenom ukusu najbolje čorbice na svetu..






Prijatno!   

                                                                       

No comments:

Post a Comment