Bakina kuhinja - juneća čorbica najbolja na svetu
Povrća što više naseckanog na kocke
ulja
začina
bibera
soli
peršunovog lista
1 glavica luka
300 gr teletine ili junetine
1 kašika pavlake kisele
1 jaje
Priprema:
Na ulju prodinstati glavicu seckanog luka pa dodati na kocke sečeno meso, dodati malo vode i malo ga prodinstati, dodati sve povrće koje nadjete...šargarepu, paškanat, celer koren, perčun koren, brokoli..karfiol, šaka graška, 1 krompir, šaka boranije...
Sve to staviti na meso i nalite vodom da se meso skuva.
Dodati jedan oljušten paradajz i na kocke sečen, začin, biber..so U posebnu činiju razlupati i umutiti jaje i dodati pavlaku, pa kutlačom sipati po malo čorbe i mešati ..
Sipajte 3-4 kutlače dobro izmešajte pa sve vratite u lonac i pustite par ključa da lagano provri. Dodati seckan peršunov i celerov list i poklopiti i skloniti sa ringle..
Uživajte u savršenom ukusu najbolje čorbice na svetu..
Prijatno!
No comments:
Post a Comment