Bakina kuhinja - jaroa latinoamerički specijalitet
Jedno od veoma popularnih jela latinoamerike je ovo jelo koje je veoma često na trpezama. Vrlo jednostavno se pravi a kao glavni sastojak je pečen krompir i mleveno meso uz jake začine čine ovo jelo pravo gurmansko Probajte i uživaće te...
Potrebno:
1 kg. krompira
250-300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog lukaa
4 čena belog luka
1 zelena paprika
majonez ili pavlaka
kečap
malo kačkavalja
začin..aleva paprika malo karija
i paradajz
ulje..peršunov list
200 gr. pavlake
maslinke po želji
Priprema:
Peći na 250 stepeniC oko 20 min. Crni luk iseckati dodati ulje pa propržiti luk dodati seckanu papriku i nju ispržiti dodati začin alevu papriku oljušten paradajz i isečen kari po želji.
Sve to dinstati najmanje 20 min. da tečnost ispari. Na pečen kromir istresti mleveno meso i rasporediti a odozgo izrendati kačkavalj i vratiti još 5-6 min. u rernu.
Izvaditi iz rerne dodati pavlaku ili majonez malo kečapa i peršunovog lista..Jelo je jako dobro pravo gurmansko pa navalite..Prijatno!
No comments:
Post a Comment