Bakina kuhinja - punjene tikvice povrćem
Lagan recept za ljubitelje povrća zaista sjajanog ukusa. Ja sam dodala malo posnog kačkavalja Vi ne morate opet će biti obrok jako ukusan. Možete dodati i malo barenog pirinča sitno seckan krompir i svako povrće koje želite. Uživaće te u božanstvenom ukusu..
Potrebno je:
2 veće tikvice
1 zrela paprika
1 praziluk
1 paradajz
1 šargarepa
ulje
biber začin
Priprema:
Na ulju propržiti sečen na krugove praziluk, dodati sečenu na kockice papriku, šargarepu, kao i delove tikvice koje smo izdubili..Dodati začin so biber i dinstati da omekne..
.Izdubljene tikvice poredjati u podmazan pleh i korita tikvice puniti dinstanim povrćem.
Odozgo pokriti kolutovima paradajza.
Još malo pouljiti i peći na 200-250 stepeni C oko 30 min.
Prijatno!
2 veće tikvice
1 zrela paprika
1 praziluk
1 paradajz
1 šargarepa
ulje
biber začin
Priprema:
.Izdubljene tikvice poredjati u podmazan pleh i korita tikvice puniti dinstanim povrćem.
Odozgo pokriti kolutovima paradajza.
Još malo pouljiti i peći na 200-250 stepeni C oko 30 min.
Prijatno!
Veliki pozdrav iz daleke Australije. Hvala vam za prelepe u ukusne posne recepte. Veceras gledam a ujutru kuvam za rucak porodici da odmenim suprugu. Postao sam Mr Google kuvar u stare dane zahvaljujuci vama i vasim lepim jelima. Neka vas Bog blagoslovi zdravljem, slogom i veseljem.
ReplyDelete