Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, December 10, 2017

Bakina kuhinja - pohovani fileti soma na orli način za slave

Bakina kuhinja - pohovani fileti soma na orli  način za slave

Ukoliko volite pohovane  riblje filete, bilo da su od oslića, soma ili neke druge ribe, evo odličnog predloga kako i u dane posta pripremiti pohovanu ribu. Riba pohovana na orli način,  u pivskom testu  spolja će  biti fantastično  hrskava, a unutra mekana i sočna. Odlično i za slavsku trpezu.  Jako izdašno  i veoma ukusno, a poslužiti je možete  uz omiljeni prilog  po vašoj  želji.


Potrebno je:
400 gr fileta soma ili oslića
2 kašike brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 kašika začina
100 ml. piva
100 gr prezli
1 glavica luka crnog
2 čena belog
peršunov list
1/2 limuna

Priprema:

U brašno sipaj pivo i začin i prašak za pecivo i izmešaj . U tiganj sipati ulja da se ugreje na srednjoj temperaturi. Svaku filetu soma provuci kroz orli masu pa u prezle pa u ulje da se prži sa jedne i druge strane. Pržene filete vaditi na papirne salvete. 



Peršunov list iseckati sitno dodati seckan beli luk i malo ulja izmešati pa posuti izmedju pržene ribe. Crni luk iseći krupnije na rezance, posoliti pa poredjati pored ribe. Limunovim sokom poprskati ribu koja je spremna da se klopa... Prijatno!

No comments:

Post a Comment