Bakina kuhinja - pohovani fileti soma na orli način za slave
Ukoliko volite pohovane riblje filete, bilo da su od oslića, soma ili neke druge ribe, evo odličnog predloga kako i u dane posta pripremiti pohovanu ribu. Riba pohovana na orli način, u pivskom testu spolja će biti fantastično hrskava, a unutra mekana i sočna. Odlično i za slavsku trpezu. Jako izdašno i veoma ukusno, a poslužiti je možete uz omiljeni prilog po vašoj želji.
Potrebno je:
400 gr fileta soma ili oslića
2 kašike brašna
na vrh noža praška za pecivo
1 kašika začina
100 ml. piva
100 gr prezli
1 glavica luka crnog
2 čena belog
peršunov list
1/2 limuna
Priprema:
Peršunov list iseckati sitno dodati seckan beli luk i malo ulja izmešati pa posuti izmedju pržene ribe. Crni luk iseći krupnije na rezance, posoliti pa poredjati pored ribe. Limunovim sokom poprskati ribu koja je spremna da se klopa... Prijatno!
No comments:
Post a Comment